IZBORNIK
NASLOVNICANOVOSTITARDA FESTIVALADVENT NA DVORUAKTIVNOSTIDOKUMENTI
NOVOSTIO NAMAMISTIČNA BARANJA
DOKUMENTI

AKTiVNOSTI

NAŠA
SVAKODNEVNICA

Udruga broji 24 mladih volontera u dobi od 13 do 28 godina koji su članovi Kluba mladih Udruge Đola. Klub mladih provodi različite kreativne, zabavne i edukativne aktivnosti poput izrade suvenira, gledanja filmova, igranje društvenih igara, ali i pisanje zadaće te pripremanje za testove i ispite u školi/na fakultetu. Također, mladi uvijek imaju mogućnost i da sami predlože i provedu aktivnosti, pa se tako često nađu i u ulozi provoditelja i u ulozi ciljne skupine.  Tijekom godine obilježavaju se značajni datumi. Neki od njih su Svjetski dan smijeha koji se obilježava zabavnim aktivnostima poput pričanja viceva i anegdota, Valentinovo izradom prikladnih ukrasa, razgovorima o ljubavi, Dan ružičastih majica nošenjem ružičastih majica te parlaonicama o nasilju, Dan planeta Zemlje čišćenjem okoliša, Svjetski dan plesa, Međunarodni praznik rada, Svjetski dan kulturne raznolikosti i slično.
Tijekom uskrsnih, božićnih i novogodišnjih praznika mladi izrađuju prikladne ukrase te ukrašavaju prostor Udruge i Društvenog centra, u kojem osim Đole djeluje i desetak drugih udruga.

Pokretanjem Kluba mladih, provođenjem projekata i organiziranjem javnih događanja mladi i drugi zainteresirani aktivno su se uključili u rad Udruge, a mi ih učimo da su oni iznimno važan čimbenik za razvoj sretne lokalne zajednice.
U skladu s tim redovito se održavaju edukacije i radionice o važnosti volontiranja za razvoj pojedinca, kao i o važnosti volonterstva za osnaživanje zajednice općenito.
Kroz volonterski rad, mladi se uključuju u javni život, razvijaju socijalne vještine i osjećaj društvene odgovornosti.

Svim projektima i aktivnostima koji se provode i koji će se provoditi u Udruzi nastoji se uključiti opća populacija u razvoj i jačanje zajednice.
U projektu „Razvoj Društvenog centra i organizacija civilnog društva u Dardi“ provode se edukacijske aktivnosti za članove udruga na području Općine Darda čiji je cilj educiranje članova, zaposlenika i volontera u području vođenja i upravljanja udrugom te u području pisanja i provedbe projekata.
Kroz naše redovne aktivnosti i djelatnosti kontinuirano vršimo savjetovanje i mentoriranje kako udruga tako i malih gospodarstvenika (posebice malih OPG-ova) kako bi svi oni u pravo vrijeme mogli dobiti informaciju kojom mogu unaprijediti svoj rad i poslovanje.


NOVOSTI :

O NAMA

Udruga za ruralni turizam Đola osnovana je 2012. godine, a do danas, malo po malo, stvorili smo lijepe rezultate i uspješne projekte, a brojni su projekti još pred nama. Gazimo u budućnost sitnim, ali hrabrim koracima, stvaramo zajednicu proaktivnih mladih ljudi koji žele da se njihov glas čuje, koji žele dati doprinos stvaranju vitalne i kohezivne zajednice svjesne razvojne snage svog identiteta.
Ako želiš biti dio naše priče i pomoći nam u stvaranju održivih, a ujedno kreativnih i veselih projekata - pridruži nam se!

UDRUGA
BROJI
11
ČLANOVA
24
VOLONTERA
4
ZAPOSLENE OSOBE