NOVOSTIO NAMAMISTIČNA BARANJA
DOKUMENTI
IZBORNIK
NASLOVNICANOVOSTITARDA FESTIVALADVENT NA DVORUAKTIVNOSTIDOKUMENTI

Č.I.Z. - čitanje i zabava

STATUS PROJEKTA
U provedbi.
VRIJEDNOST PROJEKTA
487.392,58 kn
PARTNER

Cilj projekta Č.I.Z. - čitanje i zabava (UP.02.1.1.15.0041) razvoj je čitalačkih sposobnosti osoba mlađih od 25 godina te promocija čitalačke pismenosti. Istraživanjem potreba zajednica uočena je potreba da se mladima ponude aktivnosti vezane uz čitanje koje su osmišljene na mladima privlačan i zanimljiv način. Time se doprinosi jačanju svijest o važnosti čitanja u slobodno vrijeme što izravno utječe na povećanje čitalačkih navika kako sudionika, tako i krajnjih korisnika projekta.

U sklopu projekta Č.I.Z. - čitanje i zabava organizirat će se i provesti radionice o važnosti čitanja za psihološki i osobni razvoj pojedinca, posjete knjižnicama, čitalačke radionice sa stručnjacima iz područja književnosti, kreativne/umjetničke radionice sa stručnjacima vizualnih umjetnosti, radionice knjige i filma te javna događanja koja uključuju i edukativne i kreativne aktivnosti. Navedenim aktivnostima pokušat će se pojačati interes mladih za umjetnost riječi.

ČIZajmo zajedno – koje nas teme i aktivnosti čekaju?

Uz knjigu učimo o

utjecaju čitanja na razvoj mozga

- utjecaju čitanja na psihološki razvoj pojedinca

- utjecaju čitanja na osobni razvoj,

idemo u posjet knjižnicama, biramo i čitamo 10 naslova i upoznajemo književna djela, zatim uspoređujemo knjige i filmove, a sve to prikazat ćemo

- slikanjem na platnu

fotografiranjem

izradom rekvizita i ukrasa

osmišljavanjem skečeva

izložbama radova

 i drugim aktivnostima koje zajedno osmislimo. 😊

Ovaj projekt financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u sklopu Poziva Čitanjem do uključivog društva UP.02.1.1.15 u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 487.392,59 kuna.

#necuurbano
#hocururalno

NOVOSTI :

KALENDAR DOGAĐANJA:

Trenutno nema događanja
NAŠI PROJEKTI

O NAMA

Udruga za ruralni turizam Đola osnovana je 2012. godine, a do danas, malo po malo, stvorili smo lijepe rezultate i uspješne projekte, a brojni su projekti još pred nama. Gazimo u budućnost sitnim, ali hrabrim koracima, stvaramo zajednicu proaktivnih mladih ljudi koji žele da se njihov glas čuje, koji žele dati doprinos stvaranju vitalne i kohezivne zajednice svjesne razvojne snage svog identiteta.
Ako želiš biti dio naše priče i pomoći nam u stvaranju održivih, a ujedno kreativnih i veselih projekata - pridruži nam se!

UDRUGA
BROJI
11
ČLANOVA
24
VOLONTERA
4
ZAPOSLENE OSOBE