NOVOSTIO NAMAMISTIČNA BARANJA
DOKUMENTI
IZBORNIK
NASLOVNICANOVOSTITARDA FESTIVALADVENT NA DVORUAKTIVNOSTIDOKUMENTI

Razvoj Društvenog centra i organizacija civilnoga društva u Dardi

STATUS PROJEKTA
Završen.
VRIJEDNOST PROJEKTA
1.311.577,55 kn
PARTNER
Općina Darda, HKUD Darda, RRC Darda, Djeca dizajneri Darde, STK Darda i Udruga žena Općine Darda

UP.04.2.1.07.0123
Na području općine Darda djeluje više od 40 udruga, ali mnoge od njih su u mirovanju i ne provode aktivnosti.
Ipak, postoje udruge koje su godinama aktivne, a neke od njih su Udruga za ruralni turizam Đola, Romski resursni centar, Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Darda, Udruga Roma Munćana, Udruga žena, RBAK centar, Mađarsko kulturno-umjetničko društvo, Srpsko kulturno-umjetničko društvo, STK Darda i druge.

S obzirom na to da većina udruga nema stručni kadar i zaposlene osobe te da većinu udruga vode isključivo volonteri, uvidjeli smo kako ih je potrebno educirati i usmjeriti prema jačanju vlastitih kapaciteta u cilju profesionaliziranja njihovog rada i djelatnosti. U skladu s tom potrebom, kroz ovaj projekt provodimo edukacijske aktivnosti za članove, volontere i zaposlenike udruga na području Općine Darda, a kojima ih osposobljavamo, tj. dajemo im nove vještine i znanja u području vođenja i upravljanja svojim udrugama, zatim u području pripreme i provedbe projekata financiranih iz nacionalnih i EU sredstava, potom u području organizacije i marketinga njihovih aktivnosti, kao i u području pravnih i zakonskih regulativa po kojima se vrši zapošljavanje i upravljanje ljudskim potencijalima u organizacijama civilnog društva. Drugi dio projekta sastoji se od uređenja vanjskog i unutarnjeg prostora Društvenoga centra koji je zajednički prostor svih udruga i korisnika, a koji će po završetku radova biti prikladan za daljnju provedbu zajedničkih aktivnosti (što do sada nije bio slučaj).

Tijekom projekta održat će se četiri javna događanja koja će se održati u Društvenome centru čime će korisnici steći naviku korištenja vanjskog i unutarnjeg prostora Društvenoga centra.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.311.577,55 kuna, a sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda, temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnihsredstava broj: UP.04.2.1.07.0123 u sklopu Poziva „Prostori sudjelovanja –razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvoOCD-a i lokalne zajednice“ broj UP.04.2.1.07. u okviru Operativnog programa „Učinkovitiljudski potencijali 2014.-2020.“.

#necuurbano
#hocururalno

NOVOSTI :

KALENDAR DOGAĐANJA:

Trenutno nema događanja
NAŠI PROJEKTI

O NAMA

Udruga za ruralni turizam Đola osnovana je 2012. godine, a do danas, malo po malo, stvorili smo lijepe rezultate i uspješne projekte, a brojni su projekti još pred nama. Gazimo u budućnost sitnim, ali hrabrim koracima, stvaramo zajednicu proaktivnih mladih ljudi koji žele da se njihov glas čuje, koji žele dati doprinos stvaranju vitalne i kohezivne zajednice svjesne razvojne snage svog identiteta.
Ako želiš biti dio naše priče i pomoći nam u stvaranju održivih, a ujedno kreativnih i veselih projekata - pridruži nam se!

UDRUGA
BROJI
11
ČLANOVA
24
VOLONTERA
4
ZAPOSLENE OSOBE