NOVOSTIO NAMAMISTIČNA BARANJA
DOKUMENTI
IZBORNIK
NASLOVNICANOVOSTITARDA FESTIVALADVENT NA DVORUAKTIVNOSTIDOKUMENTI

Mistična Baranja

Što je Mistična Baranja?

Mistična Baranja skup je nekoliko različitih turističkih interpretativnih programa koji mogu biti organizirani kao kratki izlet u trajanju od sat ili dva, a mogu biti i cjelodnevni doživljaj… Kako god, riječ je o nezaboravnom putovanju baranjskom poviješću…

Mistična Baranja putovanje je kroz vrijeme u sklopu kojega možete upoznati likove iz baranjskih priča i legendi te povijesne ličnosti s kojima ćete, ne znajući kada i kako, stupiti u interakciju te ćete tako i sami postati dio ambijentalno-turističkih predstava i uprizorenja. Kroz ovo putovanje vodit će vas profesionalni glumci i interpretatori baštine, okupljeni pod voditeljskom palicom tima Udruge za ruralni turizam Đola.

Putovanje vremenom može biti nepredvidivo, možda nije sigurno u kojem ćete se prostoru i situaciji pronaći te s kojim osobama se susresti. No, ne brinite, ekipa iz Mistične Baranje osigurala je da vaše baranjsko putovanje kroz vrijeme bude sigurno i zabavno vozeći se Mističnim busom ili pak prijevozom u vašem aranžmanu, ali ne zamjerite ukoliko se s vama poveze pokoji vilenjak ili uvaženi princ! Povijesne ličnosti te likovi iz baranjskih mitova, bajki i legendi s kojima ćete se susresti željno očekuju da budu vaši domaćini te da vam ispričaju zanimljive detalje iz svojih uzbudljivih života.

Mistična Baranja sastoji se od sljedećih interpretativnih programa: Crvena Marta; Tajna dunavske gline; Šetnja sa Sulejmanom Veličanstvenim; Čarolija podruma Kolar; Na ladanju; Čarobne zrake Baranje; Kako je Čaruga ukrao tortu; Dvorci Baranje; Kulen, paprika, vino… Ima da ti bude fino!.

Uz interpretativne programe Mistična Baranja uključuje kulturno umjetničke i edukativne radionice te timske zabavne programe: Izrada tradicijskih instrumenata; Slikanje baranjskim vinom i baranjskom začinskom paprikom; Filcanje vune; Radionice baranjskog veza; Biljni i životinjski svijet Kopačkog rita; Poznate ličnosti iz baranjske povijesti; Sulejmanov most; Mitovi, bajke i legende Baranje; Potraga za blagom; Sportske igre spretnosti; Pub kviz.

Svi programi mogu se kombinirati i/ili prilagoditi vašim potrebama, a detaljne informacije i cijene mogu se pronaći na poveznici.
#necuurbano
#hocururalno

NOVOSTI :

O NAMA

Udruga za ruralni turizam Đola osnovana je 2012. godine, a do danas, malo po malo, stvorili smo lijepe rezultate i uspješne projekte, a brojni su projekti još pred nama. Gazimo u budućnost sitnim, ali hrabrim koracima, stvaramo zajednicu proaktivnih mladih ljudi koji žele da se njihov glas čuje, koji žele dati doprinos stvaranju vitalne i kohezivne zajednice svjesne razvojne snage svog identiteta.
Ako želiš biti dio naše priče i pomoći nam u stvaranju održivih, a ujedno kreativnih i veselih projekata - pridruži nam se!

UDRUGA
BROJI
11
ČLANOVA
24
VOLONTERA
4
ZAPOSLENE OSOBE

Heading

Heading

Heading