NOVOSTIO NAMAMISTIČNA BARANJA
DOKUMENTI
IZBORNIK
NASLOVNICANOVOSTITARDA FESTIVALADVENT NA DVORUAKTIVNOSTIDOKUMENTI

V.R.I.S.A.K. Baranje

STATUS PROJEKTA
Završen
VRIJEDNOST PROJEKTA
840.948,05 kn
PARTNER
Općina Kneževi Vinogradi, Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek

UP.02.1.1.02.0149
V.R.I.S.A.K. Baranje (V - vizija, R - razvoj, I - identitet, S - scena, A - aktivizam, K - kultura) je projekt koji je okupio mlade s područja Baranje te im, kroz 14 mjeseci, omogućio participaciju u kulturnim i umjetničkim aktivnostima osmišljenim na temelju neistražene kulturno - povijesne baštine Baranje.

Mladi u dobi od 15 do 25 godina s područja Općina Darda i Kneževi Vinogradi  imali su priliku učiti o neistraženoj kulturnoj baštini Baranje konkretno o mitovima, bajkama i legendama Baranje koje su, nakon evidentiranja kasnije dokumentirali fotografijom, tekstom i audiozapisom. Kroz animacijske aktivnosti, uz stručno vodstvo, ali i samostalno, organizirali su izložbe, druženja, likovnu koloniju te je čak osnovana i mala, ambiciozna amaterska glumačka skupina koja je stvorila četiri dramska teksta koja su potom i uprizorili na javnim događanjima održanim u Baranji (GatorFest, Vinski maraton...). S obzirom na lošu javnu prometnu infrastrukturu, kroz projekt je kupljen kombi koji je po završetku projekta prenamijenjen u bibliokombi i ostao je u vlasništvu partnera projekta (Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek) koji provodi knjižnične usluge na području Baranje gdje su nastala dva nova bibliobusna stajališta.

Rezultat svih provedenih aktivnosti objedinjen je u monografiji, a tiskana je ilustrirana knjiga za djecu čiji su autori mladi uključeni u projekt te je izdana kulturno-turistička brošura „Mitovi i legende Baranje“.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a vrijednost projekta iznosila je 840.948,05 kuna.

#necuurbano
#hocururalno

NOVOSTI :

KALENDAR DOGAĐANJA:

Trenutno nema događanja
NAŠI PROJEKTI

O NAMA

Udruga za ruralni turizam Đola osnovana je 2012. godine, a do danas, malo po malo, stvorili smo lijepe rezultate i uspješne projekte, a brojni su projekti još pred nama. Gazimo u budućnost sitnim, ali hrabrim koracima, stvaramo zajednicu proaktivnih mladih ljudi koji žele da se njihov glas čuje, koji žele dati doprinos stvaranju vitalne i kohezivne zajednice svjesne razvojne snage svog identiteta.
Ako želiš biti dio naše priče i pomoći nam u stvaranju održivih, a ujedno kreativnih i veselih projekata - pridruži nam se!

UDRUGA
BROJI
11
ČLANOVA
24
VOLONTERA
4
ZAPOSLENE OSOBE