NOVOSTIO NAMAMISTIČNA BARANJA
DOKUMENTI
IZBORNIK
NASLOVNICANOVOSTITARDA FESTIVALADVENT NA DVORUAKTIVNOSTIDOKUMENTI

Rural Art

STATUS PROJEKTA
U provedbi.
VRIJEDNOST PROJEKTA
119.729,16 kuna
PARTNER
Umjetnička škola Beli Manastir - područni odjel Darda

Projekt Rural ART usmjeren je na izravan rad s 20 djece i mladih s posebnim odgojno–obrazovnim potrebama, a koja dolaze iz male ruralne sredine (Općina Darda, Osječko–baranjska županija). Provedbom projekta sa sudionicima se participativno radi na osmišljavanju, vježbanju i provedbi malih i većih javnih glazbenih i dramskih programa. Program uključuje 4 pop-up koncerta i pop-up dramska nastupa, 5 Body Percussion radionica, 2 predstave i 3 velika javna programa koji uključuju Koncert visoke glazbe i 2 Flash moba. Navedenim aktivnostima prethode aktivnosti pripreme za javne programe (probe, vježbe, radionice) kojima djeca i mladi imaju priliku raditi na razvijanju specifičnih znanja i sposobnosti.

Projektom se ostvaruju sljedeći odgojno-obrazovni ciljevi

- omogućavanje društveno-emocionalnog korisnika

- poticanje razvoja glazbenih i dramskih sposobnosti korisnika

- poticanje korisnika na aktivno bavljenje glazbom i glumom te sudjelovanje u kultuno-umjetničkom životu lokalne zajednice

- poticanje glazbenog i dramskog ukusa i kritičkog mišljenje

- poticanje spoznaje o mogućnostima koje pruža glazbeni i dramski izričaj

- osvještavanje korisnika o vrijednostima lokalne i regionalne kulturne baštine u kontekstu svjetske kulture

- razvijanje kulturnoga razumijevanja i interkulturalnih kompetencija izgrađivanjem odnosa prema vlastitoj i otvorenog pristupa prema drugim glazbenim i dramskim kulturama.

Prva faza projekta RuralART trajala je od prosinca 2021. godine do 31. kolovoza 2022. godine. Odobrena je i druga faza projekta RuralART te je provedba projekta započela u listopadu 2022. i trajat će do kolovoza 2023. godine. U prvoj fazi projekta RuralART ostvareno je partnerstvo s Umjetničkom školom Beli Manastir - područnim odjelom Darda te se partnerstvo nastavlja i u drugoj fazi.

Projekt sufinancira Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, a vrijednost projekta iznosi 119.729,16 kuna.

#necuurbano
#hocururalno

NOVOSTI :

KALENDAR DOGAĐANJA:

Trenutno nema događanja
NAŠI PROJEKTI

O NAMA

Udruga za ruralni turizam Đola osnovana je 2012. godine, a do danas, malo po malo, stvorili smo lijepe rezultate i uspješne projekte, a brojni su projekti još pred nama. Gazimo u budućnost sitnim, ali hrabrim koracima, stvaramo zajednicu proaktivnih mladih ljudi koji žele da se njihov glas čuje, koji žele dati doprinos stvaranju vitalne i kohezivne zajednice svjesne razvojne snage svog identiteta.
Ako želiš biti dio naše priče i pomoći nam u stvaranju održivih, a ujedno kreativnih i veselih projekata - pridruži nam se!

UDRUGA
BROJI
11
ČLANOVA
24
VOLONTERA
4
ZAPOSLENE OSOBE